20121006

Kamal Affendi Hashim perlu bantuan kita

Siapa yang tak kenal Kamal Affendi Hashim, orang Kg Melang, Kuala Pilah, Negeri Sembilan yang sering keluar di kaca TV dalam rancangan pencegahan jenayah. Walaupun beliau tidak merayu untuk dibantu, sebagai rakyat yang prihatin pasti terdetik dengan apa yang ditulis di Blog Mazidul Akmal Sidek.

Beliau hanya memerlukan RM41,820 untuk melakukan pembedahan otak pada Isnin ini, tetapi terpaksa ditangguhkan hingga cukup dana.

Dalam kata-kata Kamal Affendi dalam Facebook beliau : "Dear friends, I have AVM on my left brain. My treatment plan with CyberKnife which will cost RM41,820 were to start on Monday and the surgery on Wednesday but I would have to postpone it as my insurance is not a panel of Beacon Hospital. To make matter more upsetting, my insurance doesn't cover my ilness at all.

Menurut Mazidul kepada rakan, sahabat, kenalan dan pembaca blog berhasrat membantu mengumpulkan wang lebih RM40,000 itu, sila hubungi Azmil Abdul Aziz di talian 013 63 666 73.

Maklumat lanjut mengenai pembedahan tersebut di Blog Mazidul di http://www.mazidulakmal.com/2012/10/jom-membantu-kamal-affandi-hashim-untuk.html

Tiada ulasan: